28 september 2018

Kurkengeld

Kurkengeld en de wijnopstand!

Het drinken van mooie kwalitatieve wijnen is in Nederlandse horeca valt niet mee. Men beschikt vaak niet over kwalitatief mooie wijnen en degene die daar wel over beschikken hanteren en vreemde regel dat de wijnen een aantal maal 'over de kop' gaan. Dat betekent dat niet alleen de inkoopprijs bepalend is voor de uiteindelijke prijs op de kaart maar ook de hoogte van de inkoopprijs. Anders gezegd, een betere wijn wordt exponentieel duurder! Dat kan niet goed zijn… Het dwingt de markt naar goedkope nare zure druivensapjes!

Tijd voor een wijn opstand!

Wij houden van onze klanten en hebben compassie voor de genieters en de bourgondiërs aan de toog, we willen ze belonen voor het bestellen en genieten van de mooie producten die we te bieden hebt. Wij willen kwaliteit schenken die we zelf ook het liefst in ons glas zien. En niet zoveel mogelijk verdienen aan tafelazijn.

Jaja hoor ik u denken, zeg foodtruckroeptoeter…. hoe wil je dit dan gaan doen dan??? Nou lieve lezer, met Kurkengeld!
Kurkengeld betekent dat er een vast bedrag wordt gerekend over een verkochte fles. Wine on Wheels rekent €10 kurkengeld. Het maakt niet uit in welke fles die kurkt zit. Dit lijkt een kleinigheidje, maar maakt al het verschil! Ik zal het uitleggen. Nu is het mogelijk een fles met een inkoopprijs van €10 voor €20 op de kaart te plaatsen. Maar ook een Moët & Chandon voor €45 in plaats van €100, Michel Gassier Costières de Nîmes Nostre Païs voor €23 in plaats van €45. G.D. Vajra Langhe Nebbiolo voor €30 in plaats van €60. Ziet u nu hoe het werkt? Hoe beter de kwaliteit van de wijn, des te minder percentage van het bedrag naar de Wine on Wheel bus! Zielig voor ons? Welnee, we zien u graag gelukkig. Het bestellen van betere wijn is in uw voordeel, het loont, het is weer fijn om champagne te bestellen. Leve de revolutie!